Waarom werkt coaching zo goed?

resultaatgerichtCoaching is resultaatgericht. Coaching pakt direct het probleem aan en vindt –samen met jou – een oplossing.

Als je vraagt aan mensen hoe ze coaching hebben ervaren, dan zeggen ze vaak: “Het is grappig, ik weet niet precies hoe het gesprek ging, maar aan het eind had ik veel meer inzicht en wist ik wat ik wilde en kon doen.” Het is voor hen lastig te beschrijven wat er nu precies gebeurde. De coach stelde vragen en gaf een aantal suggesties en op één of andere manier raakte dat net de essentie van het probleem en werd de oplossing duidelijk.

Als je aan mij als coach zou vragen hoe coaching werkt, dan zou ik zeggen dat er veel psychologische inzichten, communicatieve vaardigheden, kennis en ervaring bij komen kijken. Coaching is een professie, geen hobby.

Door het stellen van de juiste vragen, het achterhalen van je werkelijke behoefte, het creëren van inzicht in je persoonlijkheid en je doelen, en het geven van suggesties die werken, wordt een coachingsgesprek een succes. Het resultaat: je kunt zelfstandig verder omdat je beter weet wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

Je eigen geluk is natuurlijk veel belangrijker dan de staat van je auto.

Het is gewoon zonde van je tijd als je voor langere tijd met een uitdaging zit die je levenslust en plezier beperkt.

Quote coachee: Toen ik jaren geleden voor de eerste keer met coaching in aanraking kwam, was ik verbaasd over het resultaat. Inmiddels weet ik waarom het werkt. Maar het waarom is alleen interessant voor de coach. Dat het werkt is het belangrijkste. En dat het snel werkt is een mooie bijkomstigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.