Waarom Coaching?

In eerste instantie zul je proberen je uitdaging zelf op te lossen. Je denkt erover na en probeert zo inzicht te krijgen. Als dat niet lukt ga je met vrienden, familie en kennissen erover praten en hoop je op een gouden tip of goed advies.

Vaak zie je dat dit niet werkt. Het is moeilijk om objectief naar jezelf te kijken. Er komen veel emoties naar boven en daardoor mis je het inzicht. Ook praten met anderen lost weinig op. Andere mensen geven vaak het advies – hoe goed bedoeld ook- dat ze zelf willen horen. En dat is waarschijnlijk net niet wat je nodig hebt.

Het gevolg is dat je je probleem voor je uit blijft schuiven en er geen oplossing voor vindt. Dat is juist niet de bedoeling.

Als je auto kapot is, dan ga je direct naar de garage. Maar waar ga je naartoe met een uitdaging? En is dat überhaupt wel nodig? En hoe weet je wat werkt?

Als je een probleem – beter gezegd een uitdaging – hebt dan is een professionele coach de aangewezen persoon om samen met jou je uitdagingen te bekijken en een oplossing te vinden.

Is dat nodig? Wel, als je merkt dat je probleem een negatieve invloed heeft op je geluk en je leven, dan is het belangrijk om er iets aan te doen, toch?

Hoe weet je of coaching werkt? De beste manier is om te kijken naar de ervaringen en resultaten van andere cliënten. Zo krijg je een indruk of je wel de juiste coach kiest. Want niet elke coach is helaas een goede coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.