Ondernemen en personeel

Als ondernemer zoek je kwaliteiten die het meest bijdragen aan het bereiken van je doelstellingen van het bedrijf. Als dat waar is, dan is elke ondernemer systematisch aan het nadenken hoe hij aanwezige talenten van medewerkers kan blijven benutten, ook in duurzaam inzetbaarheid. Als dit lukt en medewerkers blijven, dan is er nog iets anders aan de hand. Dan levert de werkgever ook een bijdragen aan het realiseren van de ontwikkeling van zijn medewerkers.
Heb je als ondernemer voldoende in de gaten wat het personeel eigenlijk wil? En haal je dan wel voldoende prestatie uit je mensen? En weten we zeker dat ze dat in huis hebben? Is er eigenlijk zicht op de al aanwezige kwaliteiten bij onze vaste medewerkers? Hebben we geluk met wat er rondloopt, of is het toeval? Ondanks de ruime arbeidsmarkt is het lastig om de juiste talenten te ontdekken.

Er is steeds de valkuil dat men denkt kwaliteit binnen te halen, maar dat we het niet goed kunnen meten; of er de tijd niet voor nemen. Werven en selecteren, scholing, inwerktijd, het kost allemaal meer tijd dan we hebben, zeker als eenmaal besloten is om een vacature open te stellen, of een vertrekkende medewerker te vervangen. Aan de andere kant: Weten we als iemand het niet naar zijn zin heeft, waar het aan ligt? Is het de kennis, de vaardigheid, of de persoonskenmerken die frictie opleveren? Weet betrokkenen zelf waar het aan ligt en wat zegt zijn collega daarvan? Heeft iemand te lang op een plek gezeten, zijn de eisen veranderd? Allemaal zaken die we door middel van coaching [4-5 keer] aan de orde stellen. Als ondernemer ben je daarna klaar voor de toekomst….met gemotiveerd personeel!

Workforce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.